Första dagen på det autoimmuna protokollet

Då var jag igång med att äta enligt det autoimmuna protokollet, AIP. Spännande! Jag har ju varit nyfiken på AIP i ett par år men inte riktigt känt mig redo, inte trott att jag skulle klara av det. Nu är jag redo, tror jag :). Jag är i alla fall motiverad och inspirerad att göra det nu. Jag gör det för att se om jag kan optimera min hälsa och välmående ytterligare. Och jag tror att det kommer att gå bra.

igår morse, på tåget in till Lund och jobbet som massör, åt jag de sista äggen på ett tag, kanske för alltid. Förhoppningsvis inte för alltid. Kanske är det så att min kropp reagerar negativt på ägg när jag åter introducerar det i min kost och då är jag bara tacksam att få reda på det så att jag kan sluta äta det som hindrar mig att må mitt allra bästa.

Jag har gjort ganska stora förändringar redan, inte bara kosten. Och uppnått fantastiska resultat, bla näst intill besvärsfri från min fibromyalgi. Har gått från att alltid vara sjuk och ha ont överallt plus en hel del andra symptom till att vara frisk och stark för det mesta. Anledningen att jag vill prova AIP är att jag fortfarande har vissa symptom och vill utröna om det är något i min kost som min kropp reagerar mot. Kroppen reagerar kanske reagerar och skapar inflammationer på något av jag äter ofta eller kanske till och med varje dag? Det återstår att se.

Jag är mest nyfiken på ägg, tomater, smör, nötter & frön, bönor och mörk choklad samt spannmål så som havre, bovete och teff som jag äter ofta, vissa dagligen.

Min plan är att utesluta livsmedel, enligt det autoimmuna protokollet i en månad. Sedan återintroducera ett livsmedel i taget och se vad som händer. Eftersom jag ser mig själv som frisk och alltså inte lider av en autoimmun sjukdom (även om jag har fibromyalgi som har väldigt många likheter med autoimmuna sjukdomar) kommer min uteslutningsfas endast vara 30 dagar (vilket är minimum). Dessutom kommer jag inte att utesluta kaffe men minska det till max 2,5 dl per dag. I dagsläget är jag inte beredd att skippa kaffet på morgonen. Kanske längre fram, vem vet?

Det ska bli intressant och spännande! Det kommer kanske också att bli kämpigt att bryta och byta ut vanor, så som ägg till frukost. Följ mig gärna på min resa här på bloggen, Facebook och Instagram.

Om du vill veta mer om det autoimmuna protokollet, AIP, läs gärna Paleotekets snabbguide till AIP.

  • Äter du också enligt AIP, eller har du gjort det?
  • Vilka är dina erfarenheter?
  • Har du några tips på vad man kan äta istället för ägg på morgonen, som funkar att äta på tåget?
  • Kommentera gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.