Sjuk, stressad och på väg in i väggen (?)

Blev sämre under fredagskvällen och stannade i sängen hela gårdagen för att försöka kurera mig så att jag skulle kunna vara med på skolpraktiken idag. Men istället vaknade jag med feber så det får bli sängen idag också. Har inga krafter alls, kan inte ens ligga och läsa till tentan nästa vecka.

Det var längesedan jag var så här dålig men det har varit ett par riktigt tuffa månader med heltidsjobb, jobbet som massör på Gerdahallen och utbildningen varannan helg (ibland 2-3 helger på rad) plus några fredagar. Endast tagit ut några semesterdagar från jobbet på Humanus, då jag ju inte kunnat vara på två ställen samtidigt. Först från v 42 gick jag ner i tid till 60% för att orka. Men något för sent då stressen tagit över och kroppen brutits ned. Det blev för stressigt att två dagar i veckan först jobba som massör 7-14 och sen direkt till jobbet som arbetskonsulent till kl 17. Det var skönt att sen äntligen få slippa det och istället koppla av i bastun och sedan åka hem efter massör-passen. Men stressen hängde ändå i sig då jag hade kvar alla deltagare som även på en heltidstjänst egentligen var för många. Nu var det mer en mental stress, en känsla av att inte hinna med, att inte vara tillräcklig.

Kroppen är som sagt nedbruten och förutom sämre immunförsvar (med förkylning och feber som följd) har en del fibrosymptom återkommit efter att jag har varit i stort sett symptomfri i flera år. Symptom som dykt upp den senaste tiden är en överväldigande trötthet som inte går att sova bort, ökad värk, irritation, hud som spricker, torr hud, koncentrationssvårigheter, stressmage ….

Så, för att inte krascha skjuter jag upp tentan i anatomi, certifieringen och företagspraktiken på 50 timmar. Det känns jobbigt att inte klara utbildningen på utsatt tid men min hälsa är viktigare och jag kommer att klara det så småningom. Man har 6 månader (efter utbildningen) på sig att lämna in allt och tenta om. Kan jag bara få ner stressnivån, hitta balansen och bli av med fibrosymptomen så ska det gå. Jag vet vad jag behöver göra och kommer att göra det som krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.