Mensvärk

Jag har mensvärk och Mensvärk är det värsta jag vet, den värsta smärtan. Men denna mensvärk jag har just nu är ingenting mot vad jag tidigare haft, innan jag gjorde de stora livsstilsförändringarna.

Och jag vet, av egen och andras erfarenhet, att all värk och smärta oavsett var den sitter är värst just då man upplever den. Oavsett om man har huvudvärk, tandvärk, miskelvärk, menssmärta, ont i leder, själslig smärta eller annan stark smärta så är den smärtan, den värken, värst just då.

Just nu känns det som om menssmärtan jag jar är den värsta och jag önskar inget annat än att den ska släppa.

Jag vet inte varför jag har sån mensvärk nu för den har varit både mildare och näst intill obefintlig under många år förutom ett par tillfällen då den blossat upp som nu. Varför blossar den upp? Varför just nu och finns det några gemensamma nämnare i mitt liv och livsstil?

Jag vet att stress, oro, sömnbrist och näringsbrist ökar all form av inflammation och smärta, så också mensvärk. Jag vet att när jag tog stora doser kosttillskot, då särskilt omega 3, E-vitamin och andra atioxidanter, carotenoider och flavonoider, hade jag näst intill ingen mensvärk. Då sov jag också bättre, kände mindre oro och hanterade stressen bättre. Kanske behöver jag extra kosttillskott igen? Öka den dos jag för närvarande tar, som är en underhållningsdos.

Jag vet också att jag under en längre tid kört på i 190, jobbat mycket samtidigt som jag studerat och inlett ett nytt förhållande. Dessutom är det stora förändringar på gång i både arbetslivet och privatlivet.

Så jag tror nog att jag vet varför jag har ökad menavärk just nu och jagvet vad jag behöver. Som vi slla gör i alla situationer, innerst inne om vi tänker efter och lyssnar på kroppen och hjärtat/själen.

Tack för att du ”lyssnat”, du som läst hela inlägget. Kanske har du känt igen dig i något av det jag skrivit;; kanske hsr du fått insikt gällande din egen situation; kanske har du fått ny kunskap och/eller har du fått verktyg till din egen väg mot ett ökat välbefinnande!? Kommentera gärna om du vill dela med dig av dina tankar och erfarenheter.

Må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.