Matlåda med ugnsbakad torsk, pumpa och rödbetor.
Det är torsdag igen och jag äter middag ur matlåda på Friskis efter sista kunden. Fick en avbokning så det blir tidigare hemgång idag. Men stannar stannar kvar och äter ändå så blir det inte så sent och jag kan ägna kvällen åt en bra bok istället för att äta.
Såväl torsken som pumpan och rödbetorna är bakade i ugnen. Tycker det blir fantastiskt gott samtidigt som det går snabbt och lätt att göra. Denna gången bakade jag allt var för sig. Torsken har varit infryst också innan den hamnade i dagens matlåda. Ugnsbakade den för ca en vecka sedan tillsammans med lite olivolja och smör. Kryddade med havssalt, vitpeppar och dill.
Pumpan är först skuren i bitar och lagd i ugnsfast form, sedan blandad med olivolja och havssalt innan den bakades på låg värme. Likadant gjorde jag med rödbetan men den kryddade jag med timjan. Tycker att timjan och rödbeta gifter sig bra.