Semmelchiapudding är himmelskt gott!
Perfekt för oss som vill njuta av smaken av en riktigt god semla utan att behöva äta mjöl och tillsatt socker eller kemiska sötningsmedel. Ett hälsosammare och hållbarare alternativ helt enkelt. Vill dock varna för att den är farligt god och det är väldigt lätt att överäta och då blir den ju inte så hälsosam eller hållbar för kroppen. Men en liten portion ur en skål eller glas när man är sugen och vill unna sig något gott går bra. Inspirationen fick jag från Annas recept på 4Health.
I semmelchiapuddingen på bilderna använde jag blötlagda chiafrön, blötlagda mandlar (finhackade), färska dadlar (små bitar), banan (grovhackad), vaniljpulver, kardemummakärnor och kokosgrädde.
Igår gjorde jag en annan variant som också blev riktigt god. I den hade jag:
Blötlagda chiafrön, färska dadlar, vaniljpulver, kardemummakärnor och ekologisk vispgrädde. Och som vanligt har jag inga exakta mått men hoppas kunna inspirera ändå.
Ha en fantastisk fredag!