Ärtsoppa

Ärtsoppa är verkligen en favorit och väldigt enkelt att göra själv. Det blir ju så mycket godare också än den man köper i affären. Jag föredrar vegetarisk ärtsoppa men det går absolut att tillsätta kött för att få den matigare.

Ibland byter jag ut en del av vattnet mot en god benbuljong för att dels göra soppan matigare och mättande, dels mer näringstät. Det blir supergott. Annars är allt du behöver ett paket gula ärtor, vatten, buljong utan jäst och socker samt mejram och senap (ej med på bild). Kanske även lite salt och vitpeppar.

Skölj ärtorna, lägg dem i blöt (gärna över natten eller över dagen om du ska tillaga soppan på kvällen. Koka sedan upp med nytt vatten, tillsätt buljong och kryddor. Rör om och låt puttra till den tjocknat till önskad konsistens.

Jag brukar skölja dem både före och efter blötläggningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.