En ”man tager vad man haver” dag

När det kommer till mat så har det idag fått vara en ”man tager vad man haver” dag. Jag har jobbat hela veckan, måndag-lördag och idag har jag inte haft lust att handla och laga mat. Så det har blivit lite udda kombinationer i matväg. Men det har smakat gott och varit helt ok näringsmässigt.

svart ris nudlar o sardiner i tomatsåsFrukost, eller första målet mat, efter kaffe och energishot, bestod av black rice noodles (nudlar gjorda på svart ris) och en burk sardiner i tomatsås. Då, strax efter kl 10, var jag riktigt hungrig och ville definitivt inte gå iväg till affären och sen tillaga något. Morgonen hade bara.sprungit iväg…

Började tvätta vid sju och tja det är väl det som kallas flow, när man bara gör vad som ska göras och som faller en in utan att ha koll på tiden :). Mellan tvättarna fastnade jag med terapeutiska övningar för att öppna upp min bröstrygg och mjuka upp muskler i framsida lår och armar med hjälp av foamroller och yogablock. Det var både smärtsamt och riktigt skönt.

Sedan har jag inte gjort så mycket, lite av varje som att lyssna på bok, slösurfa och skriva, men tiden har gått ändå. Jo visst det var ju mat detta inlägg skulle handla om. Vid 18-tiden var jag hungrig igen och jag hade ju ännu inte varit till affären så då fick det bli en ny titt i skafferiet, kylen och frysen. Hittade en burk buljong men blev sugen på smoothie så det fick bli både smoothie bowl och buljong.

Smoothie bowlen blev riktigt god: Vill du också göra en så mixa fryst avokado, fryst banan, fryst grönkål, kokosgrädde, kollagenpulver, mct-olja. Häll upp i en skål och strö över chiafrön, sesamfrön, valnötter och tranbär.

Buljongen här nedan är en kryddstark och het kycklingbuljong. Minns inte riktigt alla ingredienser. Men jag har för mig att jag tillagade en hel kyckling i tryckkokaren tillsammans med lök, morot och blomkålsblast samt lite kryddor. Säkert är att jag hade cayennepeppar och svartpeppar i och troligtvis även vitlök. God var den i alla fall. Och jag är inte hungrig längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.