Befrielse

Tenta eller inte tenta ?? Det har varit den stora frågan i ett par veckor nu.

I söndags skrev jag att jag skjuter upp tentan i anatomi, att jag redan då bestämt mig för att inte göra tentan. Men i veckan har jag velat fram och tillbaka. En del av mig vill göra den, kanske har jag tur eller så bara för att se vilken typ av frågor som kommer så att jag vet till jag ska skriva omtenta. En del av mig vet att det inte är lönt.

Jag har funderat och pratat med kollegor som stöttar mig vilket jag än bestämmer mig för. Jag vet att det är bättre att låta bli. Jag har inte pluggat och jag kommer bara stressa upp mig. Dessutom behöver jag jobba. Det är så mycket som ska hinnas med och det är svårt att få tiden att räcka till det jag vill göra för mina deltagare på tre arbetsdagar som blir två om jag tentar då den är på en arbetsdag (fredag).

Bestämde mig sent igår kväll att strunta i tentan och jobba istället och vilken befrielse jag känner idag efter att ha meddelat läraren. Stressen är som bortblåst och jag känner att jag kommer att vända den nedåtgående spiralen.

Det har varit en bra arbetsdag då jag kommit ifatt med mina arbetsuppgifter och avslutat dagen med en trevlig lunch på Grand Hotel med mina fina, stöttande kollegor och chef. Tack till mig själv och tack till er. Ibland är det en styrka att visa sig svag, att inse att en inte klarar allt men att ändå inte se det som att ge upp utan ge sig själv mer tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.